Centralt läge för klimatsmarta företag

Hållbarhet är mycket mer än bara höga hållbarhetsbetyg Arrow down

Hållbarhet är mycket mer än bara höga hållbarhetsbetyg

Waterfront Building är självklart en av Stockholms mest klimatsmarta kontorsbyggnader med LEED Gold-certifiering och en energilösning av världsklass. Men det ger även hyresgästerna komfort och effektivitet och en produktiv och hälsosam miljö att arbeta i. Ytterst leder denna inspirerande arbetsplats till hög personalnöjdhet, vilket gör det till ett ännu mer attraktivt företagscentrum.

Gemensamt energisystem för en grönare profil

Nyckeln till den gröna lösningen är att Waterfront Building delar energisystem med hotellet och kongressanläggningen i Stockholm Waterfront-komplexet.

Till exempel lagras 250 ton is och används tillsammans med vatten från Klara sjö för att reglera temperaturen i byggnaderna, dels för värmedumpning och dels som värmekälla på vintern och frikyla när temperaturen i vattnet är tillräckligt låg. Den här tekniken är världsunik.

Prestige

Miljöarbetet och energilösningarna har gett Waterfront Building den prestigefyllda certifieringen LEED Gold, som är en internationell miljöstandard och det mest hyllade certifieringssystemet i världen. Uppmärksammandet från LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) innebär ett erkännande av byggnadens hänsyn till miljöaspekter som vatten- och energiförbrukning.

Läs mer om LEED

Hållbarhet satt i perspektiv

Solpanelerna på Waterfront Buildings byggnadskomplex producerar dagligen 1 000 000 watt värmeenergi. Det motsvarar:

  • 5,000 km kört med en Tesla Modell S